пропустить

назад
4 LEVELs | private apartment
Ukraine | Kyiv | 2016

reconstruction | architecture | interior design | product design and manufacture furniture in RYNTOVT DESIGN workshop

/ works

342 м2 / gross floor area

Andrey Avdeenko / photographer

read project description
4 LEVELs | private apartment
Ukraine | Kyiv | 2016

reconstruction | architecture | interior design | product design and manufacture furniture in RYNTOVT DESIGN workshop

/ works

342 м2 / gross floor area

Andrey Avdeenko / photographer

Ethics not often comes into question in a design. Immeasurably more attention is spared to the function and aesthetics. This apartment is new work of studio RyntovtDesign - harmonious space, where all three aspects exist in unity.

A moral design is beneficial effect on human life through forming and arrangement of habitat, exposure of authentic values and necessities. To "design Life" is large responsibility.

If preliminary work is conducted correctly, not only the state"for today" of individuals will be

reflected in dwelling space, but also there will be "air" for development. Atonce possibility mortgaged for transformations in a project .

And quality of peoples life, really, changes, although, it would seem, such things are beyond a design.

Originally an apartment was a puzzle from four apartments located above each other on four floors of pitch house.A task was given out difficult: rooms

were not finally formed and their functions were washed out; especially encumbered an apartment heavy "tunnel" wooden ladder going marches through floors.

On the first stage of reconstruction redistributed the duties of every apartment and put correct logistic. The space was comfortably to use. A new ladder was projected - easy by sight with metallic framework and the wooden stages; opening of ladder marches got the transparent glazing; the function of railings was carried out by "living sprigs". Inter-floor grounds and stages are torn off from walls – a ladder, practically, steams in space.

A mainline of motion is a vertical line. Wherein authors did not avoid to arrange the scale apartments of the open planning, formed "thematic" floors with the necessary amount of rooms. The entrance in an apartment is located on second level: here is a basic kitchen-dining-room. A floor below used, as guest space that easily reprofiled in the children rooms.

The third level has a greater area, and it was succeeded to accommodate here an "apartment in an apartment":bedroom with an exemplary cloak-room from the array of nut; large bathroom decided as a valuable dwelling room; and living room/chill-out/cinema with the kitchen, bar stand and lounge-zone with a multi-seated sofa. A fourth floor is occupied by one room -cabinet. From an exit on a terrace,that is hidden after mobile print, is here planned. From here is planned the exit to a terrace which is hidden behind a mobile print.

There is nothing casual in furnishing, it is careful thoughtout and architectural. Although- a

paradox - all things (from massive to small) are perceived as the phenomenon is in itself understood: may need, here and germinated. This almost natural spontaneity is characteristic for the objects of Ryntovt Design. A studio has an own workshop, where sketches are incarnated in objects. Favourite material is an array of tree -material is not capricious and predictable -capable on magic. The natural picture of arboreal cuts along the whole length of subject composition (be that podium, wainscot, tabletop or facades of the system of storage)

sneaks up so that the veins of different tints are folded in honied-golden streams and brooks slowly "flowing" down on a surface. The array of nut and ash is used in this apartment mainly. The minimalism forms of objects do not divert attention -the accent on an invoice and arboreal painting. Doorways are equipped by vertical glass pack with doors that allow to skip daylight through a few spaces.

A golden, pasty tree shading grey floors and walls with finishing from micro-cement

(on 1th and 3 levels a massive board is fixed on the floor – bedroom and lounge-zone) and white brick. Shadow

plinth and frisians do architecture of rooms more air - contiguity of planes is not accented, after frisians LED-illumination is hidden. Given preference to dissipated and to counteropenwork light. Wooden extensible panels-jalousies, zonating chopping off jetties, sift a sunlight through opening: slantin rays fall on the floor, it seems that after windows garden or forest, but not sky above a city.

Our story went along with permanent mention of transitions, moving. Such is a spirit of apartment, and the owners it, because after a reconstruction all motions set to be logical and simple.

A navigation thought out like so, being in apartment, there is not "pressure" of 4 levels of vertically, and vice versa - the complete feeling of horizontal connections.