пропустить

назад
RYNTOVT DESIGN studio + workshop + showroom | office architecture & interior
Ukraine | Kharkiv | 2013

architecture | interior design | product design and manufacture furniture

/ works

450 м2 / gross floor area

Andrey Avdeenko | Ivan Avdeenko / photographer

read project description
RYNTOVT DESIGN studio + workshop + showroom | office architecture & interior
Ukraine | Kharkiv | 2013

architecture | interior design | product design and manufacture furniture

/ works

450 м2 / gross floor area

Andrey Avdeenko | Ivan Avdeenko / photographer

The architecture of RYNTOVTDESIGN bureau was accurately built concerning a landscape. The building of bureau stretches along the river. Small open transition under a sunshade (made from wooden beams and polycarbonate) conducts to the workshop located perpendicularly to bureau’s block. Unique and already recognizable subjects of studio are created exactly in workshop. In its turn the workshop is connected to showroom where objects from different collections are collected. That, however, didn't prevent them to form a complete interior.

The correct geometry of the building was very important — only this way energy will proceed and collect truly. So where the city landscape didn't allow to developed, additional resources were used. For example, the main axis of a courtyard focused accurately on an entrance door is formed by the line of a grass.

Openness of all events is declared not only by absence of a fence. For example, there are some zones for work on the street: one general long table adjoins the showroom building, one more — more secluded — at an exit from bureau on the riverside. The small fence separating this part of the yard from water has a secret - specific "slits" are organized in "outside world": the stained-glass windows located directly on axes of visual perception hide behind sun blinds. There is a little table where it is always possible to go and work in the open air.

The building of bureau was designed so that water became an organic part of the interior. It comes in through big windows. Workplaces also have view on the water. Persons at computers can always take his eyes off a box with a world web. And only when the sun turns on this back, windows are closed by light roller shutters.

Game of transitions from inside-outside, the principle of openness were applied and to internal space. In an interior there are a lot of through elements: open plan and light streams; the long bearing beams crossing all architectural "body"; one table (with a total length of 7 meters),which passes through a wall between two rooms — Yury Ryntovt's office and the room where the team works. Purity and laconicism of decisions are emphasized by shadow friezes and lack of a plinth, finishing materials, identical to all rooms (the author's plaster mixed with a grass, and bulk concrete floors), and also a furniture minimum.

The kitchen is quite functional and ergonomic. The bar counter has an additional working surface in the form of a sliding table-top. Also there is absolutely full-fledged refrigerator with the handle- branch and the wooden panel. On a reverse side of the refrigerator —capacious wardrobe, and behind the kitchen there is a bathroom.

The space of showroom looks organically too. There are general for all bureau stylistic methodes – plaster on walls (only in this case usual white), concrete floors, shadow plinth. In showroom objects from different collections are collected. There is the tapestry with the image of Earth — it was created according to Yury Ryntovt's sketches by the gifted textile artist Nadezhda Godzevich. Near it there is a little table/bench (one of the few objects made not in a wood) — it’s a mold from the dry bed of the river the Seversky Donets casted in bronze.

On a roof of showroom there are nesting boxes hidden in building "body".

In Yury Ryntovt's office there are some unusual doors: one — for a narrow window from which in the necessary foreshortening specially planted, red plum tree is visible, another — a door in a door which serves as additional "window" for air, but also it and is simply beautiful.

The RYNTOVT DESIGN bureau, workshop & showroom are located in Kharkov and realized in 2013. Total area – 450 sq.m. The architecture of bureau was accurately built concerning a landscape.

The block of Yury Ryntovt's office and the studio where the team works stretches along the river. Small open transition under a sunshade (made from wooden beams and polycarbonate) conducts to the workshop located perpendicularly to bureau’s block. Unique and already recognizable subjects of studio are created exactly in workshop. In its turn the workshop is connected to showroom where objects from different collections are collected.